.jpg)
הסיפור שלי
הצדדים בתביעה הגיעו להסכמה לגבי הליך גישור? עכשיו צריך לבחור לאיזה מגשר לפנות כדי שיסייע לגבש הבנות. חשוב מאוד לפנות למגשרת מנוסה ובקיאה, שמקובלת על כל הצדדים
לזכותי שנים של היכרות מעמיקה עם עולם הביטוח, ניהול תביעות וניהול סיכונים ברפואה. במהלך השנים טיפלתי וקיבלתי החלטות באלפי תביעות רשלנות רפואית שעברו תחת ידיי. מתוקף תפקידיי, הייתי מעורבת בקביעת מדיניות, בקבלת החלטות באשר לאופן ניהול התביעות ובנוגע לסיום התיקים בפשרה. התמודדתי עם מורכבויות רבות, והנסיון שצברתי מסייע לי כיום בניהול הגישורים.
אני בוגרת החוג למשפטים באוניברסיטת תל-אביב ועורכת דין משנת 1998. במשך שנים רבות שימשתי בתפקידי מפתח בענף הביטוח. בין השנים 2010 עד 2018 מילאתי את התפקידים הבאים במדנס (MCI): שמשתי כמשנה למנהלת מח' תביעות, ניהלתי את מחלקת התביעות, וכן שמשתי כסמנכ"ל ועמדתי בראש מערך התביעות וניהול סיכונים ברפואה בארגון (MCI מקבוצת מדנס, עוסקת בייצוג נתבעים בתביעות רשלנות רפואית ובהענקת שירותי ניהול סיכונים לעוסקים במקצועות הרפואה).

לאורך השנים הרציתי והדרכתי צוותים רפואיים בנוגע לניהול סיכונים ברפואה ובטיחות המטופל, לקחתי חלק בארגון השתלמויות מטעם לשכת עורכי הדין וכן הרציתי בכנסים והשתלמויות בתחומי עיסוקי.
את דרכי המקצועית התחלתי כמתמחה ועורכת דין במשרד סהר, סטוביצקי ושות' – משרד עורכי דין מהמובילים בישראל בתחום הרשלנות הרפואית ונזקי גוף.
התהליכים בהם הייתי מעורבת בתפקידיי לאורך השנים חייבו לשקול שיקולים דומים לאלו הנדרשים ממגשר במסגרת הליך הגישור. לא אחת, נדרשתי להוביל לפתרון "מחוץ לקופסה" על מנת ליישב בין אינטרסים של גורמים רבים שהיו מעורבים בהליך קבלת ההחלטות (בין היתר, נתבעים, בעלי פוליסה, מבטחים ומבטחי משנה).
סבלנות, שאיפה גדולה לעזור לצדדים, מומחיות וניסיון- הם רכיבים חשובים בעבודת המגשר. זה "ארגז הכלים" המשמש אותי בגישורים.

תפיסת עולם
אני מאמינה גדולה בסיום מחלוקות בדרכי שלום. לאורך השנים נחשפתי למחיר הנפשי היקר שהליכים משפטיים עלולים לגבות מהצדדים והתגבשה בי ההבנה, שנכון לסיים מחלוקות בהידברות
אחרי שראיתי וטיפלת י באלפי תביעות לאורך למעלה מ-20 שנות עבודתי, אני מאמינה ויודעת, שאת מרבית הסכסוכים בתביעות רשלנות רפואית ונזקי גוף ניתן ליישב באמצעות הליך גישור.
משימתי העיקרית היא לספק לצדדים סביבה ניטרלית, נינוחה ומקצועית ולסייע להם לפתור את המחלוקות ולהוביל להסדר פשרה בהסכמה. זוהי זכות גדולה עבורי לסייע בפתרון המחלוקות. אני עושה כל מאמץ, במהלך הגישור ואחריו, להוביל את הצדדים להבנות.
מבחינתו של הניזוק, במקרה של תביעות נזקי גוף, סיום התביעה מאפשר לו להתמקד בשיקומו האישי והבריאותי. גם מבחינת הנתבע, בתביעות רבות, המשך ניהול ההליך כרוך בקושי רגשי גדול, וסילוק התביעה מאפשר גם לו, לשים את הקונפליקט מאחור. הסדר פשרה, שהצדדים מעורבים בגיבושו, מביא לידי ביטוי באופן אופטימלי את עיקרון הוודאות, מצד כולם.